Bli kjent med Molo Brew

På Molo er blir du møtt med et imponerende utvalg av øl og en atmosfære som ønsker deg velkommen, enten du er en eller mange. Der finner du hele 25 forskjellige utkastslinjer, hvorav to er dedikert til det hyllede «Hellelujah». Det er helt klart de har noe unikt å tilby for enhver smak og anledning. Men hva er det egentlig som gjør et besøk på Molo så trivelig? Hva er hemmeligheten bak den unike stemningen og det imponerende ølutvalget?

Molo Brew skiller seg ut med sitt mangfold i smaksprofiler og ølstiler, fra forfriskende ale til komplekse brygg. Imidlertid er det ikke bare de tradisjonelle ølene som tar rampelyset; Molo har også brygget seg et rykte for å servere noen av de beste alkoholfrie alternativene på markedet. I tillegg frister de med sesongbaserte surøl, portere og stouts. 

Europas viktigste ølkåring

Med 550 bryggerier fra 47 land skiller European Beer Star Awards seg ut som en av de mest internasjonalt mangfoldige ølkonkurransene, som viser et rikt vev av global bryggekunst. I en konkurranse med over 2000 ulike øl, mottar kun de tre beste i hver kategori de ettertraktede gull-, sølv- eller bronsjeprisene. Folka på Molo og deres lidenskap for å brygge godt øl har virkelig gjort inntrykk. Da de bestemte seg for å delta på European Beer Star Award i Nürnberg, Tyskland, kunne de nok ikke ane at de skulle komme hjem med gullprisen. MOLO IPA ble nemlig kåret til vinner blant tusenvis av bidrag fra bryggerier over hele verden.

Dette er imidlertid ikke første gang Molo har kommet seirende ut av konkurransen. I London, under European Beer Challenge, sikret de førsteplassen og gull for “Hellelujah” i Helles-kategorien, sølv for “Instant Hero” i German Pilsner-kategorien og bronse for “Organ Fiesta” i Latin Style Beer-kategorien. Randy, bryggerimesteren fra USA, har ledet teamet til suksess i flere internasjonale konkurranser.

For å få en bedre forståelse av hva Molo handler om, dro jeg til bryggeriet for å snakke med Sajjad. En kjernekar med en ordentlig kul historie.

Dette er Sajjad

Sajjad Shinwari er daglig leder på Molo og har jobbet der siden Molo åpnet i 2017.  I 2016, da Sajjad bestemte seg for å forlate sitt hjemland for å ta en mastergrad ved NTNU i Ålesund, var dette et dristig skritt. Han hadde nemlig aldri boardet et fly før. Ved siden av studiene fant Sajjad seg selv i oppvasken på det travle utestedet Terminalen. Et tilfeldig tips fra en gruppechat førte ham til et nytt serveringssted over gaten som trengte hjelp.

Molo, restauranten rett over gaten, ble Sajjads nye hjem. Der begynte han med å lære menyen utenat og mestre kassasystemet. Fra oppvasken avanserte han raskt til å bli en dedikert servitør på heltid. Etter et år i serveringstjenesten, kjente Sajjad en sterk lyst til å utvikle seg videre. Han begynte å bruke mer tid bak baren, og snart ble han en dyktig bartender.

I 2021, under pandemien, trakk daglig leder seg fra stillingen. Takket være sin brede erfaring og dedikasjon, ble Sajjad oppfordret av eierne til å søke på lederrollen. I september 2021 ble han stolt utnevnt til leder, en rolle som kler han veldig godt.

Hvordan havnet MOLO på HBO?

En ting jeg var nysjerrig på, er bakgrunnshistorien til hvordan Molo endte opp som en del av den populære HBO serien. «Visste du at Molo ville bli vist i Succession?»

«Nei! Jeg var på et ledermøte en tirsdag morgen da telefonen ringte. Selv om jeg vanligvis ikke tar telefonen under møter, gjorde jeg det denne gangene. Personen som ringte var en norsk produsent og han spurte om de kunne leie noe utstyr. Da jeg spurte hva de ønsket å leie, var han ikke helt sikker. Regissøren og hennes assistent satte opp et møte med Randy og meg, og vi fikk veiledet dem om hva vi hadde å tilby. Vi sendte noen av våre alkoholfrie øl og glass til Valldal sammen med noe utstyr. De sa at de ikke kunne avsløre hva de filmet for, og ba oss skrive under på en taushetserklæring. Senere så de i avisen at Succession ble filmet i Valldal, så de skjønte raskt at ølet var ment for HBO-showet.

Du kan se Molo i sesong 4, episode 5 av Succession.

Så hvem er Randy, egentlig?

Randy Jensen, stolt medlem av Molo-familien siden 2017, bringer med seg en amerikansk håndverkstradisjon innen brygging og 16 års profesjonell erfaring til Ålesund. Randy er mannen bak bryggeriets kunst, og han elsker å dele sin lidenskap og ekspertise med besøkende. Hva er Randy’s favorittøl? Nysgjerrig? Bare spør han neste gang du er på Molo.

Randy’s karriere startet i Tennessee, der han som 18-åring begynte på bryggeriets kjøkken. På den tiden visste han bare det som 18-åringer vanligvis vet om øl – ikke så mye. Etter tre måneder på kjøkkenet åpnet dørene seg til bryggerne. «De lot meg å komme inn og begynne å filtrere, og i hovedsak rense alt. Etter noen år der bestemte jeg meg for å begynne på skole for å studere og fremme karrieren min som brygger.»

Da jeg spurte Randy hva han elsker mest med jobben sin som brygger, svarte han raskt, «Det beste med brygging er uten tvil å smake produktet! Det er så mange kompleksiteter å oppleve når man smaker forskjellige stiler.» Randy beskriver gleden ved å brygge, fra maltaromaene treffer vannet under meskingen til øyeblikket når rommet fylles med damp under kokingen. Folk som kommer inn og undrer seg, «Hva er den lukten?» gir Randy muligheten til å dele gleden av humle og malt. «Det er så motiverende å se folk smake noe for første gang og oppleve at det forsterker opplevelsen deres mens de er på Molo.»

Så hva kan du egentlig forvente når du stikker innom Molo?

Molo er rett og slett mer enn bare et bryggeri. Molo er stedet hvor bryggekunst møter god stemning, og folk og mat står i sentrum. Her finner du konkurransedyktige, flinke og ikke minst pene folk gjør besøket på Molo så trivelig. Kom alene, med venner eller i en større gruppe, det er rikelig plass til alle. Nyt en deilig burger, utfordre vennene dine i shuffleboard eller brettspill og nyt en kald en. Skål!

Skroll til toppen