Den perfekte 48-timers guiden i Ålesund

Usikker på hvordan du skal angripe helgen i Ålesund? Vel, du er heldig, for Ålesund har blitt anerkjent som en av verdens vakreste havnebyer av National Geographic. Det er en by full av muligheter og skjønnhet på hver gatehjørne. Som de sier, «It’s impossible to walk swiftly in Ålesund – there is simply too much to see.»

Vi er helt enige med National Geographic, og derfor har vi satt sammen den ultimate 48-timers guiden til ulike aktiviteter du kan nyte i løpet av helgen. Enten du er her for første gang eller er en gjenganger, alene eller med familie og venner, har vi noe for enhver smak.

Fredag

Lunsj på Dampsentralen

Ingen superhelg starter uten en skikkelig lunsj, og det er akkurat det du får på Dampsentralen! De åpner tidlig og serverer deilig kaffe, forfriskende smoothies, og smakfulle retter. Etter å ha fylt på med næring og energi, er du klar for å utforske byen til fots. Ta med kaffen din to go og legg ut på eventyr (husk, det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær)!

Opplev Ålesund til fots

Ålesund er kjent for sin unike jugendstilarkitektur, og det beste stedet å starte er ved Brosundet. Sett deg på varmebenkene og nyt utsikten. Fortsett deretter til Moloveien og ut mot Molja, Ålesund havnefyr. Er du fortsatt sulten etter utsikt? Følg veien til byparken og begynn å klatre trappene til Fjellstua. Utsikten derfra vil ta pusten fra deg.

Hvis du heller vil tilbringe tiden inne, kan du besøke noen av byens kunstgallerier som Khåk eller Kube. Alternativt kan du stikke innom Akvariet, perfekt for familier eller de som er nysgjerrige på livet under vann.

Middag på T2

Når kvelden kommer og sulten melder seg, så kan du ta fredagstacoen på T2! De tilbyr meksikansk-inspirert mat, hvor du kan oppleve Ålesunds største uteservering med de beste solforholdene. Her kan du slappe av, nyte deilige retter og kanskje til og med oppleve noe spennende på T2-scenen! Det er et flott sted å avslutte fredagen med god mat og underholdning.

Lørdag

Lørdag, som faktisk stammer fra det norrøne ordet «laurdag,» betydde opprinnelig vaskedag eller badedag. Hvorfor ikke starte dagen ved vannet og følge denne tradisjonen?

Morgen ved Vannet

For en avslappende start på lørdagen kan du velge mellom flere spennende alternativer. Uteguiden tilbyr kajakkturer i Brosundet, hvor du kan utforske skjærgårdene og ha det utrolig gøy. Hvis du foretrekker å kombinere varm sauna og avkjølende vann, bør du besøke Svai Sauna. Hotel Brosundet tilbyr også en unik opplevelse med utendørs badekar hvor du kan nyte utsikten mens du slapper av – ekstremt gøy, for å si det mildt!

Vandretur i Naturen

Hvis vann ikke er din greie, kan du utforske Ålesunds naturskjønnhet til fots. Sukkertoppen er et fantastisk valg for en flott tur, mens Storhaugen tilbyr en litt mer avslappet opplevelse. Hvis du er klar for en større utfordring, er du midt i hjertet av Sunnmørsalpene, og det er bare å følge stiene og utforske disse majestetiske fjellene.

Lunsj på Bryt Tapas

Etter en morgen fylt med aktiviteter, vil du sannsynligvis være sulten. Ta en pause og nyt en deilig lunsj på Bryt, som ligger midt i hjertet av Brosundet. Bryt tilbyr norsk tapas med en spansk vri, og her kan du prøve et variert utvalg av småretter. Vær oppmerksom på at Bryt kun serverer lunsj på lørdager, så det er det perfekte tidspunktet å besøke dem på!

Burger og øl, eller en kystgastronomisk matopplevelse

Når kvelden nærmer seg, har du flere gode alternativer. Hvis du har lyst på en deilig burger, anbefaler vi en tur til Molo – Ålesunds eneste mikrobryggeri. De serverer nygrillede burgere og egenprodusert øl i en atmosfære som er like variert som den er smakfull. Her har du muligheten til å sitte både inne og ute, og det finnes også shuffleboard og dart for ekstra moro!

Har du lyst på å oppleve et minneverdig møte med lokale tradisjoner, bør du besøke Bro Kystgastronomi. Her får du en autentisk smak av kysten hvor en blir introdusert til de fantastiske råvarene som befinner seg på Vestlandets fauna og flora. Dette er også plassen for å nyte god vin!

Kveldsunderholdning

Når kvelden nærmer seg, og du får lyst å ta på deg danseskoa, frykt ikke! Ålesund har et pulserende natteliv som har noe for enhver smak:

Klubb på Damp – For de som elsker å danse til elektronisk musikk, er Dampsentralens klubb stedet å være.

T2 Scene – Med DJ-opptredener, livlig atmosfære og en super uteservering, er T2 Scene perfekt for en kveld med moro.

Bryt Bar – Her kan du nyte laid-back beats og gode cocktails i en avslappet atmosfære.

Så, uansett om du foretrekker å tilbringe dagen ved vannet, utforske naturen til fots, eller nyte kulinariske opplevelser, har Ålesund noe for alle. Fortsett å utforske byen, opplev den unike atmosfæren, og nyt det beste av hva denne vakre byen har å tilby!

Bon appétit og god helg!

Få info om nyheter og eventer!

Skroll til toppen