Molo Brew

På Molo er opplevelsen langt mer enn bare et imponerende utvalg av øl; det er en inviterende atmosfære som ønsker deg velkommen, enten du er alene eller i godt selskap. Med hele 25 forskjellige utkastslinjer, hvorav to er dedikert til det hyllede «Hallelujah,» demonstrerer Molo stolt sitt engasjement for å tilby noe unikt for enhver smak og enhver anledning.

Molo Brew skiller seg ut med mangfoldige smaksprofiler og ølstiler, fra forfriskende ale til komplekse brygg. Imidlertid er det ikke bare de tradisjonelle ølene som tar rampelyset; Molo har også bygget seg et rykte for å servere noen av de beste alkoholfrie alternativene på markedet. I tillegg frister de med sesongbaserte surøl, portere og stouts. Molo Brew er ikke bare et bryggeri, det er en destinasjon for de som søker en variert og smaksrik reise inn i ølets verden.

Nylig returnerte Molo Brew-teamet fra Tyskland som stolte vinnere av den ettertraktede gullprisen fra European Beer Star Award-seremonien i Nürnberg. MOLO IPA utmerket seg blant tusenvis av innsendte bidrag fra globale bryggerier, og suksessen fortsetter å sette Molo på verdenskartet. For å få mer innsikt i gullprisen og restaurantteamet, dro jeg til Molo. Her traff jeg Sajjad og spurte om muligheten for et intervju. 

Sajjads inspirerende reise

Møt Sajjad Shinwari fra Pakistan. Han er daglig leder på Molo og har jobbet der siden Molo åpnet i 2017. 

I 2016, da Sajjad bestemte seg for å forlate sitt hjemland for å ta en mastergrad ved NTNU i Ålesund, var dette et dristig skritt. Flyreiser var nytt territorium for ham, og første gang han boardet et fly, markeres som begynnelsen på en eventyrlig reise. Ved siden av studiene fant Sajjad seg selv i oppvasken på det travle utestedet Terminalen. Et tilfeldig tips fra en gruppechat førte ham til et nytt serveringssted over gaten som trengte hjelp. Uten å nøle, kastet Sajjad seg inn i ukjent terreng.

Molo, stedet over gaten, ble Sajjads nye hjem. Han gikk fra oppvasken til å memorere menyen og lære kassasystemene. Etter grundig opplæring ble han en dedikert servitør på heltid. Etter et år med servering følte Sajjad trangen til å utforske mer. Han tilbrakte stadig mer tid bak baren og utviklet seg til å bli en dyktig bartender.

I 2021, midt i utfordrende COVID-19, trakk daglige leder seg fra stillingen. På grunn av sin omfattende erfaring ble Sajjad oppfordret av eierne til å søke. I september 2021 ble Sajjad stolt utnevnt til lederstillingen.

Molo Brew i HBO Succession

En ting jeg var nysjerrig på, er bakgrunnshistorien til hvordan Molo endte opp som en del av den populære HBO serien. «Visste du at Molo ville bli vist i Succession?»

«Nei! Jeg var på et ledermøte en tirsdag morgen da telefonen ringte. Selv om jeg vanligvis ikke svarer i telefonen under møter, gjorde jeg det denne gangene og det var en norsk produsent. Han spurte om de kunne leie utstyr, og da jeg spurte hva han ønsket å leie, var han usikker. Så regissøren og hennes assistent satte opp et møte med Randy og meg, og han veiledet dem om hva vi hadde å tilby. Vi sendte noen av våre alkoholfrie øl og glass til Valldal sammen med utstyret. De sa de ikke kunne si hva de filmet og fikk oss til å skrive under på en taushetserklæring». Senere så de i avisen at Succession ble filmet i Valldal, så de skjønte raskt at ølet var ment for HBO-showet.

I Succession, kan du se Molo i sesong 4, episode 5.

European Beer Star-konkurransen

Molo Brew markerte seg på den globale scenen ved å delta i det prestisjetunge European Beer Star Festival, en av de viktigste ølkonkurransene internasjonalt. Denne anerkjente konkurransen, avholdt i Tyskland, er dedikert til å hedre og anerkjenne de beste ølene innen ulike kategorier. Med 550 bryggerier fra 47 land skiller European Beer Star Awards seg ut som en av de mest internasjoanlt mangfoldige ølkonkurransene, som viser en rik vev av global bryggekunst. 

I en konkurranse med over 2000 ulike øl, mottar kun de tre beste i hver kategori de ettertraktede gull-, sølv- eller bronsjeprisene. Denne triumfem markerer Molo Brews suksess og posisjonerer Norge og Ålesund som øldestinasjoner på verdensscenen, og viser dere evne til å konkurrere med de beste bryggeriene globalt.

Dette er imidlertid ikke første gang Molo har posisjonert seg som en betydelig kraft i bryggeverden. I London, under European Beer Challenge, sikret de førsteplassen og gull for “Hellelujah” i Helles-kategorien, sølv for “Instant Hero” i German Pilsner-kategorien og bronse for “Organ Fiesta” i Latin Style Beer-kategorien. Randy, bryggerimesteren fra USA, har ledet teamet til suksess i flere internasjonale konkurranser.

Møt byggmester Randy

Randy Jensen, stolt medlem av Molo-familien siden 2017, bringer med seg en amerikansk håndverkstradisjon innen brygging og 16 års profesjonell erfaring til Ålesund. Randy er mannen bak bryggeriets kunst, og han elsker å dele sin lidenskap og ekspertise med besøkende. Men hva er Randys favorittøl? Den hemmeligheten avsløres bare under et besøk på Molo Brew.

Randy’s karriere startet i Tennessee, der han som 18-åring begynte på bryggeriets kjøkken. På den tiden visste han bare det som 18-åringer vanligvis vet om øl – ikke mye. Etter tre måneder på kjøkkenet åpnet dørene seg til bryggerne. «De lot meg å komme inn og begynne å filtrere, og i hovedsak rense alt. Etter noen år der bestemte jeg meg for å begynne på skole for å studere og fremme karrieren min som brygger.»

Da jeg spurte Randy hva han elsker mest med jobben sin som brygger, svarte han raskt, «Det beste med brygging er uten tvil å smake produktet! Det er så mange kompleksiteter å oppleve når man smaker forskjellige stiler.» For Randy er selve bryggeprosessen en spennende reise, fra aromaene og hardt arbeid til fascinasjonen over hvordan alt kommer sammen. Å sitte ned og oppleve at konseptet han hadde i tankene uker eller måneder tidligere, nå materialiserer seg, er virkelig spennende.

Randy beskriver gleden ved å brygge, fra maltaromaene som treffer vannet under meskingen til øyeblikket når rommet fylles med damp under kokingen. Folk som kommer inn og undrer seg, «Hva er den lukten?» gir Randy muligheten til å dele gleden av humle og malt. «Det er så motiverende å se folk smake noe for første gang og oppleve at det forsterker opplevelsen deres mens de er på Molo.

Enten du er en ølentusiast eller bare nysgjerrig på å utforske ølverdenen, er Molo Brew stedet for deg. Med en variert ølprofil, livlig atmosfære og dedikerte mennesker som Sajjad og Randy, er Molo mer enn bare et bryggeri; det er et fellesskap. Besøk Molo, nyt en kald en, og la deg bli en del av historien. Skål!

På Molo Brew feires håndverk og kreativitet. Her kombineres det beste fra to verdener: nygrillede burgere og egenprodusert øl, skapt for å gi besøkende en avslappende atmosfære som legger grunnlaget for gode samtaler.

De prisvinnende ølbryggerne hos Molo Brew har dedikert seg til å skape unik og smakfull øl! Utvalget deres er like variert som det er smakfullt, og det finnes noe for enhver smak, enten du er nybegynner eller en erfaren ølentusiast.

Sitt ute eller inne, utfordre vennene dine til en runde shuffleboard eller dart. Spis og kos deg. Velkommen!

Relaterte artikler

Molo Brew

På Molo er opplevelsen langt mer enn bare et imponerende utvalg av øl; det er en inviterende atmosfære som ønsker deg velkommen, enten du er alene eller i godt selskap. Nylig returnerte Molo Brew-teamet fra Tyskland som stolte vinnere av den ettertraktede gullprisen fra European Beer Star Award-seremonien i Nürnberg.

Les mer »

T2 med ny satsing!

T2 i Ålesund tar nå en ny retning med spennende endringer i tilbudet sitt. Fra nå av vil T2 Bar være åpen hver dag, og bygningen vil huse både en restaurant og en bar.

Les mer »

Den perfekte 48-timers guiden i Ålesund

Vi har satt sammen den ultimate 48-timers guiden til ulike aktiviteter du kan nyte i løpet av helgen. Enten du er her for første gang eller er en gjenganger, alene eller med familie og venner, har vi noe for enhver smak.

Les mer »
Skroll til toppen